Yel yeperek ne demek?
Uygun hızla yelken açmak ve kürek çekmek. KONUŞMA SÜREÇLERİ AÇIKLAMASI: Aceleyle, büyük bir telaşla, heyecanla.
Yeldir yepelek ne demek?
yerel bir deyim. Aceleyle hareket etmek, giyimine veya başka bir şeye dikkat etmeden oradan oraya koşturmak anlamına gelir.
Yel olmak nedir?
En yakın, hatta tam karşılığı, rahatsızlık terimidir. Bu, birçok eşdeğeri olan bir durum olan fibromiyaljinin bir biçimidir, bu nedenle bu tanımın belirsiz bir ara durum olduğunu anlamak kolaydır. Diğer ilgili kelimeler “taslakta bırakılmak”, “terk edilmek”, “kastan vazgeçmek”, “eti kesmek”tir.
Yel kelimesi ne?
yel – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe yel kelimesinden türemiştir ve “rüzgar” anlamına gelir. Bu kelime Eski Türkçe yel fiiliyle ilişkilidir – “koşmak, acele etmek, savaşmak, uçmak”.
Yel çıkarmak ne demek?
Bağırsaklarımızda biriken ve buldukları her delikten dışarı çıkmaya çalışan her türlü gazın ürünü olarak gaz sancısını söyleyebiliriz.
Yel ne demek din?
Bahaeddin Ögel (1995, 308), “yel” sözcüğünün Eski Türkçede dört anlamı olduğunu belirtmektedir: 1) rüzgâr 2) hava 3) gök gürültüsü ve şimşek 4) kötü ruhlar ve cinler.
Yuhalamak ne demek?
Yuhalama, bir eğlendirici veya sporcu gibi birine veya bir şeye hoşnutsuzluğu ifade etmek için “Boo!” diye bağırma eylemidir. “Oh” diye bağırarak ve sesi uzatarak belirtme eylemidir. İnsanlar ayrıca başparmak aşağı işareti gibi el işaretleri de yapabilir. Yuhalama, bir eğlendirici veya sporcu gibi birine veya bir şeye hoşnutsuzluğu ifade etmek için “Boo!” diye bağırarak belirtme eylemidir. “Oh” diye bağırarak ve sesi uzatarak belirtme eylemidir. İnsanlar ayrıca başparmak aşağı işareti gibi el işaretleri de yapabilir.
Yeldir ne demek?
Rüzgâr gibi hızlı, koşarak, telaşla: Gençliğimde alışmıştım aşka. / Kötüymüş gibi yedim bu havada (Yahyâ Bey). Buklelerinde vefanın cazibesinden eser bulamadı. Bağdat ruhu bu aşkta sabah esintisini neden yiyor?
Yelme ne demek tarih terimi?
Yelme, “izci, izci, öncü, öncü” anlamlarında kullanılmıştır (Caferoğlu, 1968: 292). Yorçu, “usta önder” anlamında kullanılmıştır (Kaşgarlı Mahmud, 1992: III, 30). Yirçi ve yirtçi kavram olarak “önderlik etmek, kılavuzluk etmek, yer göstermek” anlamına da gelmektedir (Caferoğlu, 1968: 298-299).
Yel girince ne olur?
Halk arasında “işgal eden rüzgar”, “damarların damarları kaplaması” gibi çeşitli ifadelerle de tanımlanır. Etkilenen bölgedeki ağrı ve sertlik geçici olabilir, ancak kronikleşebilir ve uzun süreli ağrıya neden olabilir. Tedavi edilmeyen ve kalıcı kalça ağrısı, kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir.
Yel getirir ne demek?
Atasözünün Açıklaması: Tanrı verdiğinde, bir el, bir sel, bir rüzgar getirir. Tanrı birini zengin etmek istediğinde, servet ve para ona beklenmedik kaynaklardan gelir.
Kulunç neresi?
Tutukluk, özellikle bel, boyun ve omuz bölgesinde yumuşak dokularda oluşan basınç ve gerginlik nedeniyle kasların gevşememesi sonucu oluşan, ağrıya neden olan bir kas-iskelet sistemi sorunudur.
Yel gelmek ne demek?
Halk arasında lumbago veya lumbago olarak da bilinen fibrozis, öncelikle boyun bölgesinde ve kürek kemikleri arasında oluşan ve kasların gerginlikten dolayı gevşemediği ağrıdır. 📌Fibrozit nedenleri.
Tüter ne demek?
Geçmişi gizle. Geçmiş detayları. Geçmişi temizle. Geçmiş: Öğretmen.
Yel eş anlamı nedir?
Rüzgar, havanın yer değiştirmesiyle oluşan çekiştir. TDK, rüzgarın eşanlamlısı olarak “Rüzgar” kelimesini de sunar; rüzgar farklı şiddetlerde meydana gelebilir.
Yel getirir ne demek?
Atasözünün Açıklaması: Tanrı verdiğinde, bir el, bir sel, bir rüzgar getirir. Tanrı birini zengin etmek istediğinde, servet ve para ona beklenmedik kaynaklardan gelir.
Yel vermek nedir?
Bir şeye rüzgar veya hava üflemek.
Yel girmesi ne demek?
Fibroz, halk arasında boyun tutulması, vücuda yayılan şişkinlik veya üst üste binen damarlardan kaynaklanan ağrı olarak da bilinen kronik bir ağrıdır. Eklem, kemik, tendon ve kasların kas kılıflarında, kaslarında ve bağ dokusunda oluşan ağrı veya iltihaptır. Fibroz en sık boyun ve omuz bölgesinde ve kürek kemikleri arasında görülür.
Yel ile yuf bitmiş ne demek?
Atasözü [1] Bu şeyin şöyle olmasını ve şu şeyin şöyle olmasını dileyerek istenilen sonuca ulaşamayız. İstediğimiz sonuca isteklerle değil, çalışarak ulaşmalıyız.
Tavsiyeli Bağlantılar: Okuma Ile Ilgili Temel Beceriler Nelerdir