Nilüfer nasıl yazılır?
DOĞRU KULLANIM: En sevdiğim çiçekler arasında gül, papatya ve nilüfer yer alır. YANLIŞ KULLANIM: Bursa’nın Nülüfer ilçesi birçok ilden daha güzeldir.
Bursa nasıl yazılır TDK?
Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Bursa olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Bursa şeklinde olmalıdır.
Bursa Nilüfer ismini nereden aldı?
Böylece, batıya doğru büyüme eğiliminde olan ve bu nedenle “geleceğin Bursa’sı” olarak bilinen Bursa’yı da içeren bir yerleşim yeri olan Nilüfer ilçesi oluşmuştur. Nilüfer ilçesi adını içinden geçen Nilüfer Çayı’ndan, Nilüfer Çayı da adını Orhan Gazi’nin eşi Nilüfer Hatun’dan almıştır.
Bursa Osmangazi nasıl yazılır?
Bursa ilinin ilçelerinden biridir. Kıta, bölge, il, ilçe, köy ve kontluk gibi yer adları büyük harflerle başlar. Bu kelime sıklıkla Osman gazi, osman gazi, osmangazi olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım Osmangazi olmalıdır.
Nilüfer Türk ismi mi?
Nilüfer ismi Farsça kökenli bir isimdir ve cinsiyeti kızdır. Bu nedenle Nilüfer isminin rengi pembedir. Nilüfer ismi, su yüzeyinde çiçek açan uzun, beyaz yapraklı bir su bitkisi anlamına gelir.
Nilüfer ne anlama gelir?
Nilüfer, Bursa ilinin bir ilçesidir. İlçe, Orhan Gazi’nin eşi “Nilüfer Hatun”dan adını almıştır. Avrupa’da yaklaşık 27. sıradadır (Haziran 2016 itibarıyla).
Bursali nasıl yazılır TDK?
UYARI: Türemiş ekler, çokluk ekleri ve bunlardan sonra gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türklük, Türkleşme, Türkçü, Türkçülük, Türk, Müslüman, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşma, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türkler, Türklük, Türkleşme, Türk…
Ilçe büyük yazılır mı?
DİKKAT: Özel ismin içinde yer almayan ancak bir tamlama oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. Küçük harfle başlayan kelimeler: Konya İli, Etimesgut İlçesi, Uzungöl Şehri, Taflan Köyü vb.
Bursalı Hasan nasıl yazılır?
İnsanların hangi şehirden geldiğini yazarken, türetme eki -li, isimden yeni bir isim yaratır ve isimle birleşen bu ek, kesme işaretiyle ayrılmaz. Bu kelime sıklıkla “from Bursa” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım Bursalı biçiminde olmalıdır.
Bursa Nilüfer ilçe mi?
Bursa İli 1987 yılında büyükşehir statüsüne kavuşunca Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım olmak üzere üç merkez ilçe kurulmuştur.
Bursa Eski ismi nedir?
1887 yılında Yenişehir, Bilecik’e bağlandı. Gemlik’e bağlı bir bucak olan Pazarköy/Orhangazi, 1893 yılında tekrar ilçe oldu. 1918’den sonra Hüdavendigar ismi Bursa Vilayeti olarak değiştirildi.
Bursa Nilüfer neyi meşhur?
Nilüfer ilçesine gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken birçok yer var. Gölyazı, Misi Köyü, Ağlayan Çınar, Ayvaini Mağarası, Aziz Panteleimon Kilisesi, Aktopraklık Tepesi Arkeopark ve Açık Hava Müzesi, Dağyenice Göleti ve Agora Çarşısı Nilüfer ziyaretiniz sırasında görebileceğiniz yerler arasında.
Bursa Gemlik nasıl yazılır?
Gemlik, Bursa’nın Marmara Denizi kıyısındaki bir ilçesidir.
Bursa spor nasıl yazılır?
Bu tüzükte bundan sonra adı “Bursaspor” olarak anılacaktır. “BURSASPOR”un merkezi Bursa’dadır.
Bursa Ulucami nasıl yazılır?
Bursa Ulu Cami (Türkçe: Bursa Ulu Cami), Türkiye’nin Bursa kentinde bulunan tarihi bir camidir. Osmanlı Sultanı Bayezid tarafından Niğbolu Muharebesi’ndeki büyük zaferini anmak için yaptırılmış ve 1396 ile 1399 yılları arasında inşa edilmiştir. Bursa Ulu Cami (Türkçe: Bursa Ulu Cami), Türkiye’nin Bursa kentinde bulunan tarihi bir camidir. Osmanlı Sultanı Bayezid tarafından Niğbolu Muharebesi’ndeki büyük zaferini anmak için yaptırılmıştır.
Nilüfer ismi var mı?
Nilüfer isminin kökeni Nilüfer ismi Farsça kökenlidir.
Nilüfer mi?
– Bursa ilinin ilçelerinden biridir. “Bank of the Nile” kelimesi yukarıda belirtilen anlamlardan herhangi biri için kullanılacaksa doğru yazımı “lotus” olmalıdır. Nilüfer şeklinde kullanılması doğru olmaz, yanlış olur.
Nilüfer nasil bir çiçek?
Lotus çiçeği aynı zamanda meyve olan tek çiçektir: Lotus meyvesi ters koni şeklindedir ve bu koninin içinde yer alır. Yaprakları kapalıyken herhangi bir koku yaymaz, ancak açıldığında kokusu bana sümbülü hatırlatır.
Istanbul boğazı nasıl yazılır TDK?
14. Yer adlarında ilk isimden sonra gelen ve deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz vb. içeren adlar. Tabiatı belirten ikinci adlar büyük harfle başlar: Ağrı Dağı, Aral Gölü, Anadolu Yakası, Çanakkale Boğazı, Dicle, Ege Denizi, Erciyes Dağı, Fırat, Süveyş Kanalı, Tuna, Van Gölü, Zigana Geçidi vb.