Tahliye kararı alt kiracıyı bağlar mı?
Tahliye kararı alt kiracıyı da kapsadığından, alt kiracıya karşı ayrı bir dava açılmasına gerek yoktur. “İlke olarak, alt kiracının kullanım hakkının kapsamı ve süresi ana kiracının hakkıyla sınırlıdır. Bunun nedeni, alt kiracının kullanımının bağımsız bir hakka değil, ana kiracının hakkına bağlı bir yetkiye dayanmasıdır.
Tahliye taahhütnamesi hangi durumlarda geçersiz olur?
Tahliye yükümlülüğü için de aynı durum geçerlidir. Yani; kiracının eşi, diğer eşin açık rızası olmadıkça tahliyeyi üstlenemez. Dolayısıyla, kiralanan mülk bir aile konutu ise, kiracı olmayan eşin açık rızası veya onayı gerekir, aksi takdirde tahliye yükümlülüğü geçersiz sayılır.
Tahliye taahhütnamesi şarta bağlı olur mu?
Tahliye yükümlülüğü şarta bağlanabilir mi? Sonuç olarak Yargıtay, tahliye yükümlülüklerinin Türk Borçlar Kanunu’nun 170. maddesi uyarınca şarta bağlanabileceğine hükmetti.
Tahliye taahhütnamesinde kimin imzası olmalı?
Kiracının bizzat imzalaması gereken tahliye sözleşmesinde, taşınmazın boşaltılma zamanı açıkça belirtilmelidir. Kira sözleşmesinin imzalanmasından belirli bir süre geçtikten sonra düzenlenmesi gereken bu belge, yazılı şekil şartına uygun olması halinde geçerli sayılır.
Tahliye taahhütnamesi varsa kiracı çıkmak zorunda mı?
Tahliye yükümlülüğü olan kiracının tahliye süreci Tahliye yükümlülüğü, kiracının belirli bir tarihte kiralık mülkü boşaltacağına dair yazılı bir vaadidir. Tahliye yükümlülüğü varsa, kiracı bu yükümlülüğe uymak ve sözleşmede belirtilen tarihte mülkü boşaltmak zorundadır.
Tahliye taahhütnamesi ile kira sözleşmesi arasında kaç gün olmalı?
Tahliye taahhüdü kira sözleşmesinin imzalanmasından sonraki bir zamanda yapılmalıdır. Kira sözleşmesiyle aynı anda yapılan bir tahliye taahhüdü geçerlilik şartını karşılamaz. Öncelikle makul bir süre (1-2 hafta) geçtikten sonra sözleşme imzalanmalı ve tahliye taahhüdü verilmelidir.
Tahliye taahhütnamesinin geçerlilik şartları nelerdir?
Tahliye Sözleşmesinin Geçerlilik Şartları Sözleşme yazılı olarak yapılmalıdır… Sözleşme kiracı veya yetkili temsilcisi tarafından yapılmalıdır… Sözleşmede kiracının kiralanan yeri belirli bir tarihte boşaltmayı taahhüt ettiğine dair bir beyan yer almalıdır. … Sözleşme, kiralanan yer kiracıya teslim edildikten sonra yapılır.
Tahliye taahhütnamesi ile kiracı kaç ayda çıkarılır?
Söz geçerliyse, kiracı söz verilen tarihte mülkü boşaltmalıdır. Kiracı söz verilmesine rağmen mülkü boşaltmazsa, ev sahibi kiracının söz verilen tarihten itibaren bir ay içinde icra veya yasal işlem yoluyla mülkü boşaltmasını sağlayabilir.
Kiracı tahliye taahhütnamesine itiraz ederse ne olur?
İtirazın kabulü: Mahkeme kiracının itirazını haklı görürse tahliye yükümlülüğü geçersiz sayılabilir. Bu durumda kiracı daha önce ikamet ettiği yerde yaşamaya devam edebilir. İtirazın reddi: Mahkeme itirazı yetersiz görürse tahliye prosedürü mahkeme süreci çerçevesinde devam eder. Bu durumda kiracı taşınmalıdır.
Tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?
Yasal prosedürlerin doğru bir şekilde takip edilmesi: Kiracı taşınmazsa ilk adım tahliye mektubu için başvuruda bulunmaktır. Ancak bu adımın yeterli olmadığı durumlar olabilir. Bu durumda tahliye davası açılmalıdır. Bu alanda deneyimli bir avukatın rehberliğinde yasal prosedürler takip edilmelidir.
Tahliye taahhütnamesi kimde kalır?
Sözleşmenin yazılı olması yasal olarak yeterli olsa da, her iki tarafın da noter tasdikli onayının olması faydalıdır. Boşaltma zorunluluğu, kiracının mülkü boşaltması gerektiği anlamına gelir ve bu nedenle genellikle kiracı tarafından kendisi sağlanmalıdır.
Tahliye taahhütnamesi her yıl yenilenmeli mi?
Tahliye yükümlülüğü her yıl yenilenmeli mi? Evet ve hayır. Tahliye yükümlülüğünün uzatılması, kira sözleşmesinin şartlarına ve tarafların anlaşmasına bağlıdır. Ancak, her yıl yenilenmesi için yasal bir zorunluluk yoktur.
Kira tahliye taahhütnamesi hangi durumlarda geçersiz olur?
Tahliye yükümlülüğü, kira mülkünün boşaltıldığını ve tahliye tarihinin ne zaman belirtildiğini belirtmelidir. Aksi takdirde tahliye yükümlülüğü sona erer. Kiracı kira mülkünü boşaltmazsa, tahliye yükümlülüğünde belirtilen tarihten itibaren bir ay içinde tahliye davası açılabilir.
Tahliye taahhütnamesinin hükmü nedir?
Bir aylık süre diskalifiye süresidir. Ev sahibi bu süre içinde tahliye talebinde bulunmazsa, tahliye yükümlülüğü temelinde artık kiralanan mülkün tahliyesini talep edemez. Kira sözleşmesi herhangi bir başka nedenle feshedilirse, tahliye yükümlülüğü otomatik olarak sona erer.
Tahliye taahhüdüne rağmen evi boşaltmazsa ne olur?
Mahkeme Kararı Sonrası Tahliye İşlemleri ve Kiracının Hakları Kiracı, verdiği söze rağmen evi boşaltmazsa, ev sahibi tahliye davası açabilir ve işlemler mahkeme kararıyla devam eder.
Tahliye kararı çıkan kiracı ne yapmalı?
Tahliye emrine uymayan bir kiracıya ne yapılmalı? Kiracılar mahkemenin tahliye emrine uymalıdır. Emir verildikten sonra kiracının mülkü boşaltması için 15 günü vardır. Bu 15 günlük süre içerisinde kiracı mülkü boşaltmalıdır.
Alt kiracının hakları nelerdir?
Bu nedenle, alt kiracının asıl ev sahibine karşı herhangi bir hak iddia etme hakkı olmamasına rağmen (örneğin kiralanan mülkün iadesi için dava açamaz), asıl ev sahibinin alt kiracıdan kiralanan mülke iyi bakmasını isteme hakkı ve yetkisi vardır.
Taşınmazın tahliyesi kararı nasıl uygulanır?
Kiralık bir mülkü boşaltmak için, ev sahibi genellikle önce kiracıya karşı hukuk mahkemesinde tahliye davası açmalıdır. Ev sahibi açtığı tahliye davasını kazanırsa, mahkemeden aldığı tahliye emrini uygulayarak mülkün tahliyesini sağlayacaktır.
Tahliye davasını kaybeden kiracı ne öder?
Kiracı davayı kaybederse hangi masrafları ödemek zorundadır? Kiracı yasal anlaşmazlığı kaybederse ödemek zorunda olduğu masraflar genellikle mahkeme masrafları, dava masrafları ve avukatlık ücretleri gibi yasal masrafları içerir.